În perioada interbelică, aflăm dintr-un material G4Food ce delicatese erau așezate pe masa de Anul Nou. O notiță anonimă dintr-un jurnal (al personajului colectiv anonim ale cărui însemnări zilnice culese de Ioana Pârvulescu redau atmosfera de atunci), ne oferă câteva detalii despre ce se mânca la cina de Revelion. „1 ianuarie 1927, sâmbăta Se aprinde lumina, se bea șampanie, se mănâncă, se dansează. Eu îi declar lui Olga amor ca din partea unui pot, a unui magistrat, a unui mitocan. Se râde”. Ce se mânca? Păi, poate din meniurile recomandate pentru seara de 31 decembrie de două dintre cele mai importante magazine ale vremii: „Omletă cu șuncă, fasole verde cu unt, iahnie de fazan, gelatină cu ciocolată, fructe, brânză”. „Piftie de curcan, friptură de curcan, carote, conopidă. Clătite cu ficat,… Read More
Categorie: Magazin, bucate din perioada interbelica, cina de revelion, mancaruri de anul nou, masa de revelion
Sursa: GAZETA de SUD




