Înainte de Crăciun, creștinii țin 40 de zile de post și rugăciune, un timp dedicat curățării trupului și a sufletului. Mihaela Bilic avertizează însă asupra unui aliment care dăunează organismului și ar trebui evitat în post. Mihaela Bilic explică de ce nu e bine să consumi acest aliment în perioada de post Postul Crăciunului este în plină desfășurare. A început pe 14 noiembrie 2024 și urmează să se încheie în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Deși toată lumea știe că în post nu se consumă carne, ouă, lapte și derivatele lor, medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui alt aliment care ar trebui evitat, sau cel puțin limitat. Este vorba de ulei. În tradiția bisericească, spune specialista, dezlegările la ulei sunt foarte rare în post, fiind puse în aceeași categorie cu vinul. Ea crede că uleiul ar trebui eliminat din alimentație în perioada postului, indiferent că vorbim despre cel de floarea soarelui sau de măsline. „Nu știu dacă au fost nutriționiști de față atunci când s-au pus bazele religiei, însă limitarea consumului de ulei este mai importantă decât eliminarea oului și produselor lactate. Când vrem să-i dăm o pauză ficatului și metabolismului de la munca grea de digestie din… Read More
Categorie: Life
Sursa: Fanatik.ro