Un mic dejun bun, care oferă energia necesară pentru a începe ziua, adică aproximativ un sfert din aportul caloric zilnic, poate reduce riscul de boli cardiovasculare, arată un studiu recent. Realizat de Instituto de investigaciones médicas Hospital del Mar (Spania) și publicat în Journal of Nutrition, Health and Aging, studiul a monitorizat 383 de subiecți, fiind primul care a analizat impactul aportului energetic și al calității nutriționale a micului dejun asupra acestor factori de risc. Cercetătorii au luat în considerare două aspecte: aportul energetic al micului dejun în raport cu aportul total zilnic, definind un aport adecvat ca fiind între 20-30% din total; și calitatea nutrițională a micului dejun, analizând echilibrul dintre proteine, grăsimi, fibre și alți nutrienți esențiali. Rezultatele au arătat că atât consumul unui aport energetic adecvat dimineața, cât și consumul de alimente de înaltă calitate contribuie la reducerea factorilor de risc cardiovascular, scrie Eurek Alert. Cercetarea a urmărit subiecți cu vârste cuprinse între 55 și 75 de ani, toți având supraponderalitate sau obezitate, pe o perioadă de trei ani. Au fost evaluați mai mulți factori de risc cardiovascular, incluzând greutatea corporală, circumferința taliei (indicator al obezității abdominale), profilul lipidic (colesterol și trigliceride), tensiunea arterială și indici de diabet. Participanții care… Read More
Categorie: Sănătate, ce cuprinde un mic dejun sănătos, cercetări masă dimineața, mic dejun calorii, mic dejun necesar zilnic calorii, mic dejun risc cardiovascular, mic dejun studii
Sursa: spotmedia.ro