O prăjitură tradițională din Oltenia, care evocă amintiri din copilărie și gustul autentic al bucătăriei românești. Această prăjitură simplă, dar delicioasă, este pregătită cu ingrediente de bază, dar fiecare mușcătură te poartă înapoi la mesele calde ale bunicii. Originile turtei de mălai se pierd în negura timpului, fiind o rețetă transmisă din generație în generație, păstrată cu sfințenie în multe gospodării oltenești. Este simbolul simplității și al gustului desăvârșit, un desert care a îndulcit multe sărbători și momente speciale în familie. Ingrediente: 500 g mălai (făină de porumb) 200 g făină albă 200 g zahăr 1 pliculeț praf de copt 4 ouă 250 ml lapte 200 ml ulei 1 linguriță esență de vanilie coaja rasă de la o lămâie (opțional) un praf de sare Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la… Read More
Categorie: Retete culinare, avida craiova, desert autentic romanesc, prajitura de malai, reteta gazeta de sud, turta malai olteneasca
Sursa: GAZETA de SUD