Catalonia are 7,7 milioane de locuitori și circa 7,9 milioane de porci. Adică mai mult de un porc de persoană. Fermele mari de porci determină un exces de azot în sol, o problemă cu care se confruntă multe alte regiuni europene. Însă la doar câțiva kilometri de Barcelona, o mică revoluție transformă aceste deșeuri într-o resursă valoroasă. În loc să aplice gunoiul de grajd pe terenuri, cercetătorii extrag azotul din deșeurile agroindustriale generate local și le prelucrează transformându-le în sulfat de amoniu. Acest îngrășământ mai stabil și mai eficient reduce la minimum scurgerile nocive în sol. Experiment Spot: Cum i-am făcut planetei viața un pic mai ușoară și nouă mai bună. Și ne-am și distrat Reducerea substanțelor chimice Cercetătorii sunt parte a unei inițiative finanțate de UE care se întinde pe patru ani și este denumită Waste4Soil. Aceștia explorează modalități inovatoare de a transforma deșeurile provenite din prelucrarea alimentelor în amelioratori de sol produși local, abordând simultan două provocări majore ale UE: deșeurile alimentare și sănătatea solului. În Catalonia, cercetătorii utilizează un proces denumit digestie anaerobă, în care bacteriile descompun deșeurile în biogaz și într-un amestec umed bogat în nutrienți, denumit digestat. „Este o tehnologie foarte consolidată, existând peste 15.000… Read More
Categorie: Mediu, deşeuri alimentare UE, îngrăşământ eco, îngrășăminte pentru culturi, Made In EU analiză Uniunea Europeană
Sursa: spotmedia.ro